Tésztás receptek a világ minden tájáról - Gundel Károly Emlékére Főző Suli 3 . !
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Tésztás receptek a világ minden tájáról - Gundel Károly Emlékére Főző Suli 3 . vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Tésztás receptek a világ minden tájáról - Gundel Károly Emlékére Főző Suli 3 . !
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Tésztás receptek a világ minden tájáról - Gundel Károly Emlékére Főző Suli 3 . vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Tésztás receptek a világ minden tájáról - Gundel Károly Emlékére Főző Suli 3 . !
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Tésztás receptek a világ minden tájáról - Gundel Károly Emlékére Főző Suli 3 . vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Tésztás receptek a világ minden tájáról - Gundel Károly Emlékére Főző Suli 3 . !
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Tésztás receptek a világ minden tájáról - Gundel Károly Emlékére Főző Suli 3 . vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Mézes-narancskrémes őzgerinc
A
tésztához:Hozzávalók kb. 10 szelethez:
12 dkg liszt
12 dkg méz
12 dkg puha vaj
3 tojás
1 csomag sütőpor
A töltelékhez:
20 dkg baracklekvár
1 narancs reszelt héja
10-12 dkg puha vaj vagy margarin
8 dkg porcukor
ízlés szerint citromlé
A mázhoz:
12 dkg étcsokoládé
2 evőkanál étolaj
A tésztához a mézet, a vajat és a tojásokat jól
kihabosítjuk. A sütőport a liszttel elkeverve hozzáadjuk a masszához.
Vajazott-lisztezett őzgerincformába töltjük. 165 fokos sütőben kb. 25-30 percig
sütjük, közben tűpróbával ellenőrizzük, átsült-e.
A kihűlt őzgerincet hosszában 4 vékony lapra
vágjuk. A baracklekvárt a reszelt narancshéj felével megízesítjük, majd a
lekvár felével megkenjük az alsó lapot. A puha vajat a porcukorral, a maradék
reszelt narancshéjjal és ízlés szerint narancslével kikeverjük, ez lesz a
középső réteg. Erre újabb tésztaréteget helyezünk, melyre rátesszük a maradék
lekvárt. Az utolsó lappal lefedjük. A csokoládét az olajjal gőz fölött
megolvasztjuk, és leöntjük vele a sütemény tetejét.
Tipp: Marcipánnal vagy
csokoládédíszekkel tetszőlegesen tovább dekorálhatjuk.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!