Tésztás receptek a világ minden tájáról - Gundel Károly Emlékére Főző Suli 3 . !
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Tésztás receptek a világ minden tájáról - Gundel Károly Emlékére Főző Suli 3 . vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Tésztás receptek a világ minden tájáról - Gundel Károly Emlékére Főző Suli 3 . !
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Tésztás receptek a világ minden tájáról - Gundel Károly Emlékére Főző Suli 3 . vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Tésztás receptek a világ minden tájáról - Gundel Károly Emlékére Főző Suli 3 . !
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Tésztás receptek a világ minden tájáról - Gundel Károly Emlékére Főző Suli 3 . vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Tésztás receptek a világ minden tájáról - Gundel Károly Emlékére Főző Suli 3 . !
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Tésztás receptek a világ minden tájáról - Gundel Károly Emlékére Főző Suli 3 . vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
11 éve | Takács Nóra | 0 hozzászólás
Ittjartam.hu: étterem értékelések és szállásértékelések egy weboldalon. Független szállásértékelés. Szeretnéd kideríteni hogy melyik helyekre ajánlatos helyet foglalnod, mely éttermekbe éri meg vacsorázni? Mi olyan szuverén vendégek értékelését gyűjtjük össze teneked, melyek alapján szimplán elkerülheted a kellemetlen élményeket. A turisztikában különösen lényeges hogy kiváló kvalitású szolgáltatást kapjál, ugyanakkor lehetetlen megelőzően meghatározni, hogy a szimpatikusnak látszó vendéglőben, vagy szálláson kétségkívül azt nyújtják, amit előzőleg ígértek.
12 éve | Háner Lászlóné | 3 hozzászólás
Mézes-narancskrémes őzgerinc
A
tésztához:Hozzávalók kb. 10 szelethez:
12 dkg liszt
12 dkg méz
12 dkg puha vaj
3 tojás
1 csomag sütőpor
A töltelékhez:
20 dkg baracklekvár
1 narancs reszelt héja
10-12 dkg puha vaj vagy margarin
8 dkg porcukor
ízlés szerint citromlé
A mázhoz:
12 dkg étcsokoládé
2 evőkanál étolaj
A tésztához a mézet, a vajat és a tojásokat jól
kihabosítjuk. A sütőport a liszttel elkeverve hozzáadjuk a masszához.
Vajazott-lisztezett őzgerincformába töltjük.
|
|
A hagyományos karácsonyi menü korszerű is lehet, erre jó példa a gesztenyés fatörzs sütés nélküli változata. Egy-két nappal az ünnep előtt elkészthető, majd a hűtőben várhatja, hogy a vacsora csúcspontjaként a tányérokra kerüljön.
|
Hozzávalók
2/6 személyre:
25/75 dkg gesztenyemassza
2/6 ek. rum (vagy aroma)
7/21 dkg vaj
10/30 dkg porcukor
7/21 dkg dió
1/3 dl tejszín
10/30 dkg étcsokoládé
Tálaláshoz: narancsszelet, rumos meggybefőtt
A gesztenyemasszát kiolvasztjuk, negyedét félretesszük, a többibe beledolgozzuk a rumot, így annyira puha lesz, hogy két nejlonfólia között szép vékonyra tudjuk nyújtani.
Ugye mennyi mindenre jó egy muffinos sütőforma? Például erre is!
Elkészítési
idő: 1 óra 15 perc, Hozzávalók 12 személyre: • 30 deka darált sertéshús •
1 nagy fej hagyma • 1 kávéskanál só • fél kávéskanál frissen őrölt feketebors •
pár szál friss zsálya • néhány kanál zsemlemorzsa • 2 csomag mélyhűtött leveles
tészta
• vaj • 2 tojás
1.A tésztát szobahőmérsékleten hagyd felengedni. Forrósítsd fel a sütőt 190
fokra.
13 éve | Háner Lászlóné | 2 hozzászólás
A magyar gasztronómia a magyar kultúra egyik kiemelkedő eleme, változatos, kreatív
ételféleségekkel, egyedi és karakteres ízvilággal büszkélkedhet. Konyhakultúránk több
mint ezeréves történelmi fejlődés eredménye, amely Magyarország jó természeti
adottságain, valamint az évszázados tradicionális állattartás, növénytermesztés és a
manufakturális élelmiszer-előállítás örökségén alapul. A magyar ételkészítési
szokásokat alapvetően jellemző sertéshús és zsír használatának oka a török időkre
vezethető vissza.
13 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás
13 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás