Tésztás receptek a világ minden tájáról - Gundel Károly Emlékére Főző Suli 3 . !
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Tésztás receptek a világ minden tájáról - Gundel Károly Emlékére Főző Suli 3 . vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Tésztás receptek a világ minden tájáról - Gundel Károly Emlékére Főző Suli 3 . !
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Tésztás receptek a világ minden tájáról - Gundel Károly Emlékére Főző Suli 3 . vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Tésztás receptek a világ minden tájáról - Gundel Károly Emlékére Főző Suli 3 . !
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Tésztás receptek a világ minden tájáról - Gundel Károly Emlékére Főző Suli 3 . vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Tésztás receptek a világ minden tájáról - Gundel Károly Emlékére Főző Suli 3 . !
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Tésztás receptek a világ minden tájáról - Gundel Károly Emlékére Főző Suli 3 . vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A hagyományos karácsonyi menü korszerű is lehet, erre jó példa a gesztenyés fatörzs sütés nélküli változata. Egy-két nappal az ünnep előtt elkészthető, majd a hűtőben várhatja, hogy a vacsora csúcspontjaként a tányérokra kerüljön.
|
Hozzávalók
2/6 személyre:
25/75 dkg gesztenyemassza
2/6 ek. rum (vagy aroma)
7/21 dkg vaj
10/30 dkg porcukor
7/21 dkg dió
1/3 dl tejszín
10/30 dkg étcsokoládé
Tálaláshoz: narancsszelet, rumos meggybefőtt
A
gesztenyemasszát kiolvasztjuk, negyedét félretesszük, a többibe beledolgozzuk a
rumot, így annyira puha lesz, hogy két nejlonfólia között szép vékonyra tudjuk
nyújtani. A diót ledaráljuk (előtte illatosra piríthatjuk serpenyőben, hogy még
finomabb legyen). A vajat habosra keverjük a porcukorral, és beleforgatjuk a
diót is. A diókrémet a kinyújtott gesztenyére kenjük, és a fólia segítségével
feltekerjük a roládot. Hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen. Az étcsokoládé felét
felolvasztjuk, bevonjuk vele a hűtőből kivett gesztenyetekercset, melyet aztán
visszateszünk a hidegre.
A tejszínt felverjük, összeforgatjuk a félretett gesztenyével, a krémet a
roládra simítjuk, ami újra a hűtőbe kerül. A többi csokoládét lereszeljük és a
gesztenyekrémre szórjuk, így kapjuk meg a fatörzs rücskös kérgét. Tálalásig
hűtőben tartjuk a desszertet. Meleg vízbe mártott késsel tudjuk szépen felvágni
a gesztenyés fatörzset. A kistányérra állított szeletek mellé narancskarikákra
pár szem rumos meggyet is kínálunk, mert a befőtt savanykás íze jól kiegészíti
az édességet. A desszert kiadósabb, hagyományos változata piskótaalappal
készül. A megszokott módon sütött lapra kenjük a tejszínes, rumos
gesztenyetölteléket, a bevonathoz pedig vajas csokoládékrémet használunk, amit
villával karcolunk kéregszerűen bordázottra. A magazinban a karácsonyi
menüajánlatunk további fogásait is megtalálják. A klasszikus borleves tojás
nélkül készítve könnyebb, mint a tojásos változata. Utána vitamindús saláta
következhet, kacsamell falatokkal gazdagítva. A pisztáciabundás halfilé pedig
lekörözheti a megszokott rántott halat. Ezek az ételek nemcsak gyorsabban
elkészíthetők, de egészségesebbek is.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!