Együtt fogjuk csinálni: Gesztenyés fatörzs rumos meggyel

Tésztás receptek a világ minden tájáról - Gundel Károly Emlékére Főző Suli 3 . !

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 3 db
  • Videók - 16 db
  • Blogbejegyzések - 9 db
  • Fórumtémák - 1 db
  • Linkek - 8 db

Üdvözlettel,

Tésztás receptek a világ minden tájáról - Gundel Károly Emlékére Főző Suli 3 . vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Tésztás receptek a világ minden tájáról - Gundel Károly Emlékére Főző Suli 3 . !

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 3 db
  • Videók - 16 db
  • Blogbejegyzések - 9 db
  • Fórumtémák - 1 db
  • Linkek - 8 db

Üdvözlettel,

Tésztás receptek a világ minden tájáról - Gundel Károly Emlékére Főző Suli 3 . vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Tésztás receptek a világ minden tájáról - Gundel Károly Emlékére Főző Suli 3 . !

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 3 db
  • Videók - 16 db
  • Blogbejegyzések - 9 db
  • Fórumtémák - 1 db
  • Linkek - 8 db

Üdvözlettel,

Tésztás receptek a világ minden tájáról - Gundel Károly Emlékére Főző Suli 3 . vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Tésztás receptek a világ minden tájáról - Gundel Károly Emlékére Főző Suli 3 . !

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 3 db
  • Videók - 16 db
  • Blogbejegyzések - 9 db
  • Fórumtémák - 1 db
  • Linkek - 8 db

Üdvözlettel,

Tésztás receptek a világ minden tájáról - Gundel Károly Emlékére Főző Suli 3 . vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

 

A hagyományos karácsonyi menü korszerű is lehet, erre jó példa a gesztenyés fatörzs sütés nélküli változata. Egy-két nappal az ünnep előtt elkészthető, majd a hűtőben várhatja, hogy a vacsora csúcspontjaként a tányérokra kerüljön.

 

Hozzávalók 2/6 személyre:
                                           25/75 dkg gesztenyemassza

network.hu

 2/6 ek. rum (vagy aroma)
7/21 dkg vaj
10/30 dkg porcukor
7/21 dkg dió
1/3 dl tejszín
10/30 dkg étcsokoládé
Tálaláshoz: narancsszelet, rumos meggybefőtt 

 

A gesztenyemasszát kiolvasztjuk, negyedét félretesszük, a többibe beledolgozzuk a rumot, így annyira puha lesz, hogy két nejlonfólia között szép vékonyra tudjuk nyújtani. A diót ledaráljuk (előtte illatosra piríthatjuk serpenyőben, hogy még finomabb legyen). A vajat habosra keverjük a porcukorral, és beleforgatjuk a diót is. A diókrémet a kinyújtott gesztenyére kenjük, és a fólia segítségével feltekerjük a roládot. Hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen. Az étcsokoládé felét felolvasztjuk, bevonjuk vele a hűtőből kivett gesztenyetekercset, melyet aztán visszateszünk a hidegre.
A tejszínt felverjük, összeforgatjuk a félretett gesztenyével, a krémet a roládra simítjuk, ami újra a hűtőbe kerül. A többi csokoládét lereszeljük és a gesztenyekrémre szórjuk, így kapjuk meg a fatörzs rücskös kérgét. Tálalásig hűtőben tartjuk a desszertet. Meleg vízbe mártott késsel tudjuk szépen felvágni a gesztenyés fatörzset. A kistányérra állított szeletek mellé narancskarikákra pár szem rumos meggyet is kínálunk, mert a befőtt savanykás íze jól kiegészíti az édességet. A desszert kiadósabb, hagyományos változata piskótaalappal készül. A megszokott módon sütött lapra kenjük a tejszínes, rumos gesztenyetölteléket, a bevonathoz pedig vajas csokoládékrémet használunk, amit villával karcolunk kéregszerűen bordázottra. A magazinban a karácsonyi menüajánlatunk további fogásait is megtalálják. A klasszikus borleves tojás nélkül készítve könnyebb, mint a tojásos változata. Utána vitamindús saláta következhet, kacsamell falatokkal gazdagítva. A pisztáciabundás halfilé pedig lekörözheti a megszokott rántott halat. Ezek az ételek nemcsak gyorsabban elkészíthetők, de egészségesebbek is.

 

 

 

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

igen ez Isteni szoktuk sütni mi is

Válasz

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu