Tésztás receptek a világ minden tájáról - Gundel Károly Emlékére Főző Suli 3 . !
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Tésztás receptek a világ minden tájáról - Gundel Károly Emlékére Főző Suli 3 . vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Tésztás receptek a világ minden tájáról - Gundel Károly Emlékére Főző Suli 3 . !
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Tésztás receptek a világ minden tájáról - Gundel Károly Emlékére Főző Suli 3 . vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Tésztás receptek a világ minden tájáról - Gundel Károly Emlékére Főző Suli 3 . !
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Tésztás receptek a világ minden tájáról - Gundel Károly Emlékére Főző Suli 3 . vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Tésztás receptek a világ minden tájáról - Gundel Károly Emlékére Főző Suli 3 . !
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Tésztás receptek a világ minden tájáról - Gundel Károly Emlékére Főző Suli 3 . vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Ugye mennyi mindenre jó egy muffinos sütőforma? Például erre is!
Elkészítési
idő: 1 óra 15 perc, Hozzávalók 12 személyre: • 30 deka darált sertéshús •
1 nagy fej hagyma • 1 kávéskanál só • fél kávéskanál frissen őrölt feketebors •
pár szál friss zsálya • néhány kanál zsemlemorzsa • 2 csomag mélyhűtött leveles
tészta
• vaj • 2 tojás
1.A tésztát szobahőmérsékleten hagyd felengedni. Forrósítsd fel a sütőt 190
fokra. 2. Vajazz ki két hatlyukú muffinsütőt. 3. Egy nagy tálban keverd össze a
húst, a megreszelt hagymát, a fűszereket, a két felvert tojás nagy részét –
kicsit hagyj a kenéshez. A zsemlemorzsát is beleteheted. Takard le és pihentesd
a hűtőben. 4. Hajtogasd szét a tésztát, és belisztezett deszkán egy pohár
szájával vágj ki belőle 12 darab, kábé tíz centi átmérőjű kört. A maradék
tésztát gyúrd össze, nyújtsd ki, abból meg fele akkora köröcskéket szabjál. 5.
Béleld ki a muffinüregeket a nagyobbik darabbal úgy, hogy az edénykék falára is
jusson. Kanalazd bele a lyukakba a tölteléket, és a kisebbik körrel fedd le. A
széleket jól nyom-kodd össze, a közepükbe pedig szúrj egy-egy „kéménylyukat”. 6. A maradék tojással kend be
a tetejüket, és 30–35 percig süsd őket. Tálalás előtt hagyd negyedórát hűlni a
formában.
Fotó: Yunhee Kim, szöveg: Simándi Júlia
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!